Acte de lliurament dels XVII Premis Auriga

El dia 25 de març es va celebrar l'acte de lliurament dels XVII Premis Auriga (2009), la Capella de la Universitat de Barcelona. Va presidir el lliurament dels guardons Francesc Guardans, president del Consell Nacional de la Cultura i les Arts de Catalunya. En el decurs de l’acte l'escriptor Ignasi Riera va impartir la conferència "Consells no gens cínics del vell Horaci".

El premi Didascàlia, d’experiències docents, al qual poden optar els treballs o projectes realitzats per professors a les aules, ha va ser concedit al professor Ramon Torné i Teixidó, de l’IES Matadepera, per la seva tasca en la promoció del teatre clàssic grecollatí entre els estudiants de secundària arreu dels territoris de parla catalana.

El premi Núria Tudela i Penya, adreçat a estudiants, al qual poden optar treballs d’ensenyament secundari i universitari relacionats amb qualsevol aspecte del món clàssic, ha estat atorgat a Isaac García Oses, de l’IES Santa Eulàlia de l’Hospitalet de Llobregat, pel treball titulat “La participació ciutadana: itinerari de les institucions, viatge de les paraules”. El treball havia estat tutoritzat per la profesora Carme Llitjós.