XX Premis Auriga

XX Premis Auriga: Tres museus arqueològics de Catalunya distingits amb el Premi Auriga 2012

La revista Auriga, l’única publicació en català dedicada a la divulgació de la tradició clàssica a Catalunya, ha fet públic avui el veredicte de la XX edició dels premis Auriga, adreçats a tots els territoris de parla catalana. Els guardonats d’enguany són els següents:
El Premi Musa, d’exposicions permanents sobre el món antic, ha estat concedit al Museu de Guissona Eduard Camps, per la nova museïtzació del Parc Arqueològic de la Ciutat Romana de Iesso.
El Premi Musa, d’exposicions temporals sobre el món antic, ha estat concedit, ex aequo, a les exposicions “Paradisus. Jardins i plantes medicinals de Tàrraco a Orleáns”  del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, i a l’exposició “Vila romana de Torre Llauder. De re ruustica Iluronensium”, del Museu de Mataró.
El Premi Núria Tudela i Penya, adreçat a estudiants, al qual poden optar treballs d’ensenyament secundari i universitari relacionats amb qualsevol aspecte del món clàssic, ha estat concedit a Mònica Flores Mateo, estudiant del Grau d’Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya, pel seu bloc “El teixit de Penélope”, tutoritzat per la professora Mònica Miró Vinaixa.

La directora de la revista Auriga, Montserrat Tudela, ha declarat que “els quatre guardonats d’enguany mostren la vitalitat del món clàssic en el temps de crisi que vivim i presenta la realitat del valor del patrimoni cultural material. El jaciment arqueològic de Iesso, que permet fer un recorregut per la Guissona romana, amb tot el potencial cultural, social i econòmic que representa. L’exposició “Paradisus. Jardins i plantes medicinals de Tàrraco a Orleáns”, ha estat visitada per milers de persones i centenars d’escolars han participat en alguna de les activitats complementàries. L’exposició “Vila romana de Torre Llauder”, amb motiu de la commemoració del 50è aniversari de la descoberta del jaciment per Marià Ribas, mostra l’evolució de l’arqueologia i museografia a Catalunya al llarg d’aquests anys. Finalment, el Premi Núria Tudela i Penya, atorgat a un estudiant universitària del Grau d’Humanitats, és fruit de l’interès i oportunitats que ofereixen actualment els estudis clàssics, a vegades qüestionats”.
El lliurament dels XX Premis Auriga es realitzarà durant el proper curs acadèmic, en un acte que s’anunciarà oportunament.