Els Premis Auriga guardonen dues exposicions del món clàssic visitades per més de cent mil persones

La revista Auriga, l’única publicació en català dedicada a la divulgació de la tradició clàssica a Catalunya, ha fet públic avui el veredicte de la XXII edició dels premis Auriga, adreçats a tots els territoris de llengua catalana. Els guardonats d’enguany són els següents:


Premi Musa, a la millor exposició de món antic, atorgat ex aequo a les exposicions “Sexe en època romana” i “Déus i mites de l’antiguitat. L’evidencia de la moneda d’Hispània”.
L’exposició “Sexe en època romana” ha estat produïda per Arqueoarxa, la Xarxa de Museus i Jaciments Arqueològics de Catalunya, i ha estat liderada pel Museu de Badalona on es va inaugurar l’abril de 2013. Posteriorment ha itinerat per d’altres museus de la xarxa, amb un total de 30.988 visitants fins a dia d’avui, tot i que seguirà itinerant fins el 2016. L’exposició “Déus i mites de l’antiguitat. L’evidencia de la moneda d’Hispània” ha estat produïda pel Museu Nacional d’Art de Catalunya i comissariada per Marta Campo. Ha tingut un total de 73.819 visitants des del febrer de 2012 a setembre del 2013.

Premi Didascàlia, a experiències docents, també ha estat atorgat ex aequo al projecte educatiu “Centcelles, el nostre objectiu” i a l’experiència docent “Viquiclàssics”. “Centcelles, el nostre objectiu” és una activitat docent impulsada pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i l’Ajuntament de Constantí i la participació de tots els centres educatius d’aquesta població.
Viquiclàssics”, és fruit d’una col·laboració entre el Grau d’Estudis Clàssics de la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Amical Wikimedia.

Premi Núria Tudela i Penya per a estudiants ha estat atorgat al treball “La batalla de Lleida”, realitzat per Martí Esquirol Domènec, alumne de segon de batxillerat de Institut Serrallarga, de Blanes, i tutoritzat per la professora Montserrat Nogueras.


La directora de la revista Auriga, Montserrat Tudela, ha declarat en fer públics els premis que “el conjunt de totes les candidatures als Premis Auriga i, sobretot, els cinc guardons d’enguany mostren la vitalitat del món clàssic als nostres dies i com l’herència clàssica s’adapta a tots els formats i expressions actuals, alhora que queda clar que el món antic és també una font d’ingressos econòmics i dinamització del territori, com ho demostren les més de 100 mil persones que han visitat les dues exposicions guardonades amb el premi Musa”, ha afirmat Tudela.

La revista Auriga ha estat guardonada enguany amb el Premi a la Millor Publicació Digital de l’Any a la I Nit de les Revistes i la Premsa en Català, celebrada el 21 de maig a Barcelona.