El Museu d’Arqueologia de Catalunya distingit amb el Premi Auriga 2013

La revista Auriga, l’única publicació en català dedicada a la divulgació de la tradició clàssica a Catalunya, ha fet públic avui el veredicte de la XXI edició dels premis Auriga, adreçats a tots els territoris de llengua catalana. Els guardonats d’enguany són els següents:

Premi Musa, a la millor exposició de món antic, a l’exposició temporal “Històries de tocador. Cosmètica i bellesa a l’antiguitat”, del Museu d’Arqueologia de Catalunya.
 
Premi Didascàlia, a experiències docents, atorgat ex aequo a l’Associació de Professors de Llengües Clàssiques de Catalunya (APLEC), per les dues edicions de la realització a Catalunya del concurs Odissea en la qual hi han participat 1.833 alumnes d’ensenyament secundari i batxillerat de Catalunya, i a Joan Fontcuberta i Famadas, professor de l’Institut Moianès (Moià) per la pel.lícula “Ressaca a Atenes/els orígens de Roma”, un film sobre la llegenda d’Enees realitzat amb alumnes de quart d’ESO del centre.
 
Premi Núria Tudela i Penya per a estudiants atorgat també ex aequo a Marta Sánchez Soler, alumne de segon de batxillerat de l’Institut Pere Fontdevila de Gironella, pel treball “Reflexions de l’època clàssica en terra de Bergistans”, tutoritzat per la professora Dolors Plans i Verdura. També ha rebut el guardó Azahara Clemente Pineda, alumna de segon de batxillerat de l’Institut de Lliçà d’Amunt, pel treball “La Guerra de Troia a l’òpera”, tutoritzat per la professora Assumpta Tomàs.

La directora de la revista Auriga, Montserrat Tudela, ha declarat en fer públics els premis que “els cinc guardons d’enguany mostren la vitalitat del món clàssic en el temps de crisi que vivim alhora que testimonia el pensament propi de la cultura clàssica, com és la recerca constant de tot allò que té a veure amb l’ésser humà en totes les seves expressions de l’actualitat. Des del cinema, el patrimoni cultural material, l’aprenentatge virtual, l’òpera, la museologia, etc. El món clàssic no té data de caducitat. El saber clàssic és el corrent de pensament que més ha nodrit la nostra cultura. La cultura grecoromana ens ha configurat el present, i el seu coneixement ens permet entendre un present en els qual les identitats culturals han de dialogar”, ha afirmat Tudela.