Acte de lliurament dels XXIV Premis Auriga (2016)

Acte de lliurament dels XXIV Premis Auriga (2016)

La revista Auriga, l’única publicació en català dedicada a la divulgació del món antic a Catalunya, ha lliurat aquest dimarts dia 4 d’abrils els guardons de la XXIV edició dels Premis Auriga a l’Aula Magna de la Universitat de Barcelona. L’acte ha estat presidit pel Director General d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Els guardonats 2016 són els següents:

  • El Premi Musa, d’exposicions sobre el món antic, ha estat concedit ex aequo a dues exposicions de Girona i Tarragona. D’una banda al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona per l’exposició temporal “Re-descobrint Centcelles. I, d’altra banda, a l’exposició temporal “Mosaics, 3 Museus. 140 anys dels mosaics romans de Bell-lloc (Girona)” del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona. Aquesta exposició està coorganitzada per la seu de Girona i la de Barcelona del Museu d’Arqueologia de Catalunya i pel  Museu d’Història de Girona i comissariada pel Museu d’Arqueologia de Catalunya – Girona i el Laboratori d’Arqueologia i Prehistòria de la Universitat de Girona.
  • El Premi Carles Miralles i Solà, adreçat als treballs, projectes o iniciatives docents realitzats per professors a les aules dels territoris de llengua catalana, ha estat concedit ex aequo a dues experiències dutes a terme a Tarragona. D’una banda “Les arrels del present” de l’Escola Pau Delclòs. S’ha desenvolupat a l’etapa de primària, d’abast interdisciplinari, basat en el coneixement dels monuments de Tarragona. I, d’altra banda, “Solcant la història” un projecte adreçat a alumnes d’educació especial que ha dut a terme l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica amb l’Escola Solc, el Camp d’Aprenentatge de la ciutat de Tarragona i amb la col·laboració de la revista Fet a Tarragona.
  • El Premi Núria Tudela i Penya, adreçat a estudiants, al qual poden optar treballs d’ensenyament primari, secundari i universitari relacionats amb qualsevol aspecte del món clàssic, ha estat concedit ex aequo a alumnes de 2n de batxillerat de Blanes i Mollet. D’una banda ha estat guardonat el treball “El vi de la Mediterrània”, de Laia Gimeno, de l’Institut Sa Palomera de Blanes, i que ha estat tutoritzat pel professor Miquel Pujades. I, d’altra banda, ha estat guardonat el treball “Amors literaris. L’amor i les dones en la literatura grega” de Marta Esteve, de l’IES Gallecs, de Mollet, tutoritzat per la professora Laura Lucas.

En el decurs de l’acte, Magí Seritjol, director del festival de recreació històrica Tarraco Viva ha impartit la conferència “La recreació històrica. Divulgar amb rigor”, que reproduirem en el número 87 d’Auriga.