S’ha celebrat el XIX Fòrum Auriga

Els dies 16 i 17 de novembre hem celebrat el XIX Fòrum Auriga a Barcelona.

El dissabte dia 17 el Fòrum va tenir lloc a la seu d’Amics UNESCO Barcelona i van impartir-se dotze comunicacions organitzades en quatre blocs: el primer bloc va estar dedicat a la història de la filologia i dels treballs arqueològics de la mà dels presoners republicans a Empúries. Van parlar els Drs. Xavier Espluga, Cales Garriga i Francesc Gràcia.

El segon bloc es va tractar la prehistòria barcelonina i els fenicis al Sénia, a càrrec e Vanesa Triay i el Dr. David Garcia. També es va incloure una comunicació sobre la lectura dels clàssics avui, a càrrec de Meritxell Blay.

 El tercer bloc va dedicar-se als museus: el museu de Badalona i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. Les comunicacions van anar a càrrec d’Esther Gurri i Mònica Borrell. I Isabel Rodà i Pere Izquierdo van fer una semblança en honor a Pere Bosch i Gimpera, amb motiu dels 50 anys del seu traspàs.

I el darrer bloc es va dedicar a les experiències docents: primerament el pòdcast com a eina educativa a càrrec de Rafa Rodríguez i Esther Vaquero. I Mercè Otero va tractar sobre els llibres de text del llatí. Finalment, Montserrat Tudela va explicar una experiència didàctica que relaciona la Cultura Clàssica amb la història de Catalunya.

Diumenge 17 hem visitat el Museu d’Arqueologia de Catalunya on els comissaris de l’exposició IMPERIUM ens han fet una visita guiada. I a continuació hem visitat l’exposició dedicada a Pere Bosch i Gimpera.